Zasebnost in piškotki

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve ne samo dosežene, ampak jih, če se le da, presežemo, saj se zavedamo občutljive narave tega področja.

Upravitelj spletnega mesta magma-x.com, Dabra d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja portala Magma-X zbira naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte,
  • kontaktno telefonsko številko,
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu Magma-X

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, so vsakemu uporabniku ob začetku obiska dodeljen sejni piškotki ki ga identifikacijo. Na vaš računalnik lahko Magma-X med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku Magma-X shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Upravitelj Magma-X lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Magma-X podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo (npr. Mailchimp) le če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

 

O piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk. Brskanje po naši spletni strani je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

 

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo

Ime piškotka Namen Čas piškotka
EuCookieLaw Ohrani izbiro piškotkov v skladu z zasebnostjo piškotkov 1 leto
Facebook – locale, datr, reg_fb_ref, reg_fb_gate Za povečanje sodelovanja naših uporabnikov preko družbenih omrežij, analizo in targetiranje uporabnikov. Ne poteče
Google Analytics- utmb Omogoča statistiko glede na čas prihoda uporabnika na stran. 30 min
Google Analytics – utmc Omogoča statistiko glede na čas odhoda uporabnika iz strani. Poteče ob zaprtju spletnega brskalnika
Google Analytics – utma Omogoča statistiko ogledov strani. 2 leti
Google Analytics – utmz Omogoča statistiko obiska preko različnih kanalov. 6 mesecev
Google Analytics – utmv Omogoča segmentacijo uporabnikov na strani. 2 leti
language Remembers language preferences 1 leto
use_hitbox YouTube 8 months
VISITOR_INFO1_LIVE YouTube Poteče ob zaprtju spletnega brskalnika
YSC YouTube Poteče ob zaprtju spletnega brskalnika
PREF YouTube Ne poteče